Despre

Explor-DArtE 
Artelier Experimental de Dans 

Intoarcerea la izvorul resurselor noastre 


Explor-DArtE va invita sa experimentati deschiderea, increderea si libertatea de a fi noi insine, dezvoltarea creativitatii, prin ascultarea si explorarea limbajului corporal ce isi gaseste expresia aici,  prin dans si alte forme artistice (desen, modelaj, pictura).
Te-ai intrebat vreodata cat de atent esti la ceea ce tocmai se petrece in interiorul tau?  Ce ganduri iti traverseaza mintea, ce emotii iti hranesc sau iti intoxica corpul in acest moment, care sunt nevoile tale? Cine este ghidul in construirea propriei tale realitati? Sunt simturilor sau gandurile? Ajung ele sa se impleteasca armonios in universul tau interior astfel incat ceea ce se reflecta in exterior sa te reprezinte cu adevarat? 
Am fost invatati sa percepem realitatea doar prin “ochii mintii noastre” si mai putin prin cei ai “simturilor”.  Vrajiti de puterea mintii, ne lasam prinsi in mrejele ei, purtati intre trecut si viitor, prea putin conectati cu prezentul. Este si motivul pentru care pierdem bucuria  clipei care tocmai se scurge fara a se mai intoarce. Intoarcerea la “ simturi”, la corp, la “aici si acum” este cheia care deschide poarta catre bucuria de a fi si de a experimenta realitatea inconjuratoare. Si ce rol are arta in tot acest proces ?
Arta este viata: feluritele moduri in care intampini provocarile, bucuriile, surprizele de fiecare zi se vor oglindi in felul in care decurge procesul creatiei in atelierul de dans. Fie te vei poticni sau te vei surprinde, ezita sau vei curge, inspirat sau nu, uimit sau frustrat, experimentand extazul reusitei sau angoasa necunoscutului.  Poti invata sa le dansezi in viata de zi cu zi si sa le  folosesti in mod constructiv.

Explor-DArtE
noua viziune asupra realitatii interioare oglindita  in exterior
In fiecare vineri, intre orele 19:00 si 21:00 la Mansarda Creativ 

Artelierul este sustinut de:  Alina Porumboiu  


Psiholog specializat în Consiliere si Psihoterapie Experienţială (copil, cuplu, familie).
Terapii corporale si transpersonale  - Asociatia de terapii transpersonale ATT
Dans contemporan si contact improvisation ateliere si traininguri (Olanda)
Dans terapie - Dansul celor 5 ritmuri (Olanda)