luni, 6 februarie 2012

Diversitate in relationare


Acesta este un proiect inceput in urma cu 2 luni, in care copii cu TSA (tulburari din spectrul autist) si voluntari se intalnesc pentru a invata sa relationeze prin intermediul miscarii. Dansul este expresie de sine dar si relatie ori limbaj. Iar corpul are inteligenta de a comunica mai mult decat cuvintele o pot face. Folosim muzica, exercitii de relaxare, dans si stimulare senzoriala pentru a da un nou sens miscarilor uneori stangace si haotice ale copiilor cu autism. Ideea nu imi apartine in totalitate, dar dorinta de a creea acest spatiu, a aparut cu mult timp in urma. Un merit important il au copiii, care accepta, uneori incruntati, toate propunerile noastre bizare de jocuri si invarteli pe podea. De asemenea, echipa are un rol foarte important,  persoane cu experienta in domenii variate,  pline de spontaneitate si empatie si cu o trasatura comuna: capacitatea de a privi diferentele ca pe resusre si abilitatea de a se lasa surprtinsi. Rezultatele, de cele mai multe ori, sunt vazute in ochii copiilor: unii ametiti de agitatia si entuziasmul nostru, iar altii melancolici pentru inca o saptamana de asteptare pana la urmatorul curs.
Nu iese mereu ceea ce ne propunem, iar activitatile iau directii neasteptate si inca devenim captivi propriei noastre judecati, dar poate acesta este lucrul pe care il avem si noi de invatat:  de a accepta ceea ce vine si de a  construi impreuna.

Cursul este organizat de mine (Alina Porumboiu) si Alina Plaiseanu
Asociatiile partenere sunt:
Invingem autismul - se ocupa de organizare si relatia cu parintii
AITA - ofera o parte din voluntari
Creativ - punand la dispozitie mansarda

In fiecare vineri intre orele 14.00 - 15.30

Te invitam si pe tine sa contribui cu doze de entuziasm si creativitate in cadrul proiectului Diversitate in Relationare!




Un comentariu:

  1. buna ziua. eu lucrez cu copii cu autism si daca mai aveti nevoie de voluntari, pentru acest proiect, as ajuta cu mare placere.
    loredana
    daca sunteti interesati imi puteti trimite un mail: sempersubridens@gmail.com

    RăspundețiȘtergere