duminică, 1 aprilie 2012

Calatoria inimii pentru copii si parinti - Programul BRIZA

"BRIZA – un program experiential de expansiune si explorare interioară destinat copiilor si părinţilor

Ce este BRIZA?
Este un program de dezvoltare şi explorare spirituală în care copiii şi părinţii extind împreună graniţele conştiinţei personale.
Este o abordare care pleacă de la o paradigmă non-liniară asupra realităţii Fiinţei umane. Ar putea fi numită „viziune spirituală” asupra propriei Fiinţe şi asupra universului.
Este o abordare experienţială care îşi are fundaţia în experienţele noastre de conştiinţă extinsă şi s-a născut ca o urmare firească a Respiraţiei Inimii. Copiii învaţă experimentând porţiuni largi din propria conştiinţă şi exprimând ceea ce experimentează.
Duplexul părinte-copil care se exprimă în experienţa BRIZA consolidează, deschide şi reaşează întreaga relaţionare între cei doi, care-şi schimbă baza. Nu mai este o relaţionare structurată pe arhitectura liniară a ego-ului, ci una deschisă, de la suflet la suflet, bazată pe „a simţi” şi pe o viziune largă asupra fiinţei umane.
Nu doar copilul are de câştigat din această nouă paradigmă, ci şi părintele. Copiii sunt deschişi în mod natural stărilor de conştiinţă extinsă, percep uşor nivelurile rarefiate ale fiinţei şi se extind mult mai rapid decât adulţii. Această deschidere foloseşte enorm parintelui care însoţeşte copilul în acest parcurs, căci îi oferă posibilitatea de a accesa şi integra aceste niveluri ale conştiinţei mult mai uşor decât singur.
Mijloace
Respiraţia Inimii. Este un instrument de integrare psiho-spirituală şi corporală. Are drept scop trăirea conştientă a integralităţii Fiinţei. Pentru copii este o abordare firească, naturală, căci Respiraţia Inimii foloseşte metafora, povestea, imaginea, şi jocul pentru a intra în contact cu cele mai rafinate dimensiuni ale conştiinţei copilului. Dimensiunea coporală, energetică, emoţională, mentală şi spirituală a Fiinţei devin accesibile fiecărui copil în mod natural şi astfel modul în care el relaţionează cu sine şi cu lumea se schimbă radical.
Prezenţa. Copii şi părinţi experimentează împreună starea de Prezenţă, cheia absolută a oricărei trăiri şi conştientizări spirituale, cheia către libertatea interioară, către Încredere şi echilibru. Respiraţia Inimii pare o joacă, şi chiar este, dar conduce către această trăire esenţială şi către ieşirea din modul „mental” de percepţie a realităţii.
Expresia creativă. Experienţele traite în sesiunile de Respiraţia Inimii sunt „turnate” în forme creative: desen, pictură, modelaj, poezie, poveste, mişcare. Copiii devin conştienţi de bucuria ce rezidă în actul creaţiei şi al exprimării de sine. Efectul asupra stimei de sine, încrederii în sine şi al bucuriei de viaţă este enorm. Copii deschid porţile creativităţii şi ale imaginaţiei extinzand ceea ce percep ca realitate. Aceasta aduce echilibru, uşurinţă faţă de sine şi faţă de orice realitate „exterioară”.
Prezentarea publică a Proiectului BRIZA
4 aprilie 2012, strada Budişteanu 10, la UnaGaleria, orele 18.00. Elena Francisc, Horia Ţurcanu, Mihaela Manea şi Alina Porumboiu;
Cei interesaţi de prezentare sunt invitaţi să se înscrie prin mail attranspersonal@gmail.com sau prin telefon 0731.014.258 – Mariana Toader;"
Subsemnaţii Horia Ţurcanu şi Elena Francisc
Puteti gasi mai multe informatii si puteti citi si cateva povesti ce inspira sufletul pe site:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu